Ambities

De Alphense Talkshow (DAT) is gestart in januari 2010 in het Culinair Café van Theater Castellum. Vanaf het begin waren Miranda Nijboer en Kaj Elhorst de presentatoren. Zij spraken in de eerst drie jaar een lange reeks van personen. Daarna was Kaj Elhorst presentator met telkens een andere (gast)presentator tot zomer 2015. Op dit moment zijn er wisselende presentatoren. De huidige voorzitter Gerrit Willems is vaak één van de presentatoren.

De show wil in de loop van de jaren verder uitgroeien tot het mediale platform voor discussie en gesprek tussen bestuurders, overheid, verenigingen, onderwijs, de zorg, sport, recreatie, ondernemers en tal van andere groeperingen in de samenleving. De belangrijkste doelgroep is de bewoner van Alphen en omstreken. Het is de bedoeling dat de show in toenemende mate ook in andere Rijnstreekgemeenten bekend raakt.

DAT streeft naar goede, inhoudelijke discussies met daarnaast een goed showelement. Bij iedere aflevering van de talkshow worden artiesten uitgenodigd om op basis van vrijwilligheid op te treden. Vooral beginnende artiesten krijgen daardoor de kans op te treden in het hartje van de Alphense cultuur.