Arbeidsmigranten in Alphen aan den Rijn | Een vloek of een zegen?

De economie trekt aan, dus is er meer vraag naar arbeid. Arbeidsmigranten voornamelijk uit Polen vullen die gaten op. Worden de Alphenaren er beter of slechter van?

Het is druk op de wegen. Een betaalbaar huis is moeilijk te vinden. Werkgevers moeten veel moeite doen om vacatures te vervullen. Het zijn een paar gevolgen van economisch betere tijden. Goedkope arbeidskrachten worden vooral gevonden in Oost-Europa. Hebben alle Nederlanders werk of vinden we ons te goed voor laaggeschoolde arbeid? Houden de arbeidsmigranten de economie draaiende en verdienen zij geld voor ons?

De komst van de arbeidsmigranten levert ook legio problemen op zoals huisvesting, verveling en culturele verschillen. Wonen zij met veel mensen onder slechte omstandigheden samen om de kosten te drukken? Pikken ze de goedkope woningen in waardoor er voor woningzoekende lange wachttijden ontstaan? Klopt het beeld van de dronken en vechtende Pool?

Met een ter zake kundig panel gaan we de problematiek bespreken. We streven ernaar om een breed mogelijk beeld te krijgen van de situatie, maar ook wat we in de toekomst mogen verwachten. De namen van de deelnemers in het panel zijn nog niet bekend. We hebben een werkgever, een wethouder en andere direct betrokkenen uitgenodigd.

De presentatie is in handen van Ben Prins en Gerrit Willems.

Kom en praat mee op zaterdag 1 december in de foyer van Parkvilla. Vrijwel elke Alphenaar krijgt in een of andere vorm te maken met arbeidsmigranten. Hoor of het echt een probleem is.
De talkshow wordt gehouden van 16.00 – 17.30 uur. De toegang tot DAT is helemaal gratis. We verwachten een volle zaal. Na afloop van de show is er uitgebreid de gelegenheid tot napraten met een drankje.

Van harte welkom as. zaterdag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s