Hoe gaat Alphen om met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt?

De Sociale Werkvoorziening Alphen aan den Rijn (SWA) is de afgelopen jaren verschillende keren in het nieuws geweest. Uiteindelijk heeft de discussie rond de SWA zelfs geleid tot een wisseling van wethouder. De SWA is één van de plaatsen in Alphen waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk geholpen kunnen worden. Er zijn echter ook andere initiatieven in de stad onder andere vanuit het bedrijfsleven.

De Alphense Talkshow gaat aanstaande zaterdag, 10 juni, hierover het gesprek aan met verschillende gasten die betrokken zijn bij het zogenaamde sociale domein. Eén van de gasten is verantwoordelijk wethouder Ed de Leest. Natuurlijk komen de perikelen rond de SWA aan de orde, maar er is ook ruimte om andere initiatieven voor het voetlicht te brengen. Daarnaast zal de vraag gesteld worden of de gemeente wel genoeg doet voor mensen die behoefte hebben aan een beschermde werkplek. Of is juist het bedrijfsleven aan zet om een handreiking te doen? Niet alleen de gasten aan tafel kunnen hierover hun zegje doen, maar zoals bij DAT gebruikelijk, het publiek mag nadrukkelijk ook meedoen door mee te discussiëren en/of door vragen te stellen. De gasten aan tafel zijn: naast verantwoordelijk wethouder Ed de Leest (D66), Ton Spitsbaard (hoofd buitendienst gemeente Alphen aan den Rijn), Peter de Goederen (SWA) en Erik van Zuylen (raadslid Groen Links). De muziek wordt verzorgt door Marije Verhoef.

De Alphense Talkshow wordt zaterdag aanstaande gehouden in Café Alphens naast het theater Castellum. Zoals iedere maand begint DAT om 16.00 uur. In de pauze is er muziek, de entree is gratis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s